verslag: H. Besselink

Coach Botterblom durfde het aan om Morris Bonthuis en Teun Nollen, beiden nog jeugdspelers, in zijn centrale verdediging te positioneren. En dat pakte fantastisch uit. Beiden wonnen hun duels met de Ootmarsumse spitsen, alsof zij dit al jaren deden. Bravo. Door dat onze verdediging in orde stak, konden onze vleugelspitsen Mitch Wennekink en Kees ten Broeke vaker in balbezit komen. Dit deden zij met verve en knokkend voor elke meter. De rest van het team onder leiding van Hemmo Mulder en Jordy Oude Vrielink op het middenveld sloten hier volop bij aan. We zaten in de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft werd Mitch aan de linkerzijde aangespeeld, hij controleerde de bal, liep even door en krulde met zijn rechtervoet, ongeveer 25 meter van de goal, de bal in de bovenhoek. Een eredivisie goal werd er vanaf de Z side gezegd.

Vlak voor de rust kreeg captain Ramon van Os weer last van zijn knie en moest vervangen worden. Beterschap vanaf deze plek Ramon, hopelijk zien we jou binnenkort weer op de velden.

Na rust ontstond er een andere wedstrijd, KOSC trok ten strijde en bestookte onze verdediging met hoge ballen binnen de box. Het werd billenknijpen. Als er dan van Ootmarsumse zijde kansen ontstonden hadden zij pech, want Myron had zich  vanmiddag voorgenomen geen enkele bal door te laten. Dit tot grote vreugde en applaus van het weer voltallig opgekomen publiek.

In een van de schaarse counters kwam de apotheose. Na een slordig misverstand in de verdediging van onze gasten, bleef er een stuiterbal over. De toegesnelde Mitch, hij zou later zeggen, `ik moest toch die kant op”, liet de bal nog een keer stuiteren en lobde op mooie wijze het leer over de verbouwereerde doelman. 2 tegen 0. We hebben wel eens mindere dagen gehad dit jaar.