Afgelopen zaterdag reisden we samen met een bus vol publiek, waaronder een aantal bus sponsoren en onder leiding van de bus Aqere, af naar Wognum. Waar we het opnamen tegen Westfriesland/SEW dames 2. Deze ploeg rankt één plek boven ons, namelijk op de 6e plek. Wanneer we winst zouden pakken, betekende dit dat we zouden stijgen naar plek 6. We waren gedreven en strijdlustig om deze punten te pakken! Helaas misten we twee speelsters. Merlin zat vast in New York vanwege de sneeuwstorm en Charlotte kreeg ’s middags zeven hechtingen vanwege een ongeval op haar werk. Desondanks maakte Merlin Klaassen hierdoor haar debuut!

Eenmaal het publiek afgezet te hebben bij een café, lekker gegeten te hebben dankzij Al Capone, begonnen we aan de wedstrijd. De eerste helft hielden we lang de 0 aan beide kanten. In de vijfde minuut werd er via een penalty de 0-1 gescoord. Door onze sterke verdediging kwam SEW niet in hun spel. Na elf minuten werd er dan ook uit een penalty de 1-2 gescoord door SEW. We bleven geconcentreerd en speelden SEW goed uit. Het harde werken gecombineerd met ons slimme spel, resulteerde in doelpunten. En zo gingen we de rust in met een stand van 7-8 in het voordeel van Zenderen Vooruit.

De tweede helft begonnen we met een prachtige aanval wat eindigde in een goal uit een zuiver afstandsschot. Er werd sterk verdedigd door de tegenstander, waardoor we een aantal penalty’s in ons voordeel kregen. De hars hadden we goed onder controle. We liepen dan ook uit naar een voorsprong van +5 doelpunten. Helaas misten we het laatste kwartier fysieke kracht, SEW haar verdediging stond sterk en we moesten het hebben van onze afstandsschoten. Met nog 8 minuten op de klok stond het 16-16. De spanning was om te snijden. Maar helaas eindigde de wedstrijd in een stand van 19-17 in het voordeel van SEW.

Aan onze supporters heeft het niet gelegen! Ontzettend bedankt dan ook, het was super! Volgende week zaterdag om 19.30 uur spelen we weer in eigen huis, en wel tegen Kwiek DS2. We rekenen dan opnieuw op jullie geweldige support!

Tenslotte willen we jullie er nu al vast op attenderen dat supporters zich kunnen opgeven om mee te gaan naar de uitwedstrijd op 2-2-2019 via Femke Kuipers!! De aanmeldingen lopen en VOL = VOL!!