ZV thuis en ZV uit, dat is een wereld van verschil. Uit 11 thuiswedstrijden behaalden we slechts 7 puntjes. Uit 11 uitwedstrijden wisten we 20 punten te vergaren, waarvan 16 uit de laatste 7 uitwedstrijden in 2018. Een mooie puzzel voor trainer Ruud Ottenhof en zijn assistent. Feit is wel, dat we in uitwedstrijden een x aantal meters verdedigender staan dan in thuiswedstrijden. Waardoor de ploeg in staat is om veel compacter te spelen en veel minder ruimte weggeeft aan de op de counter loerende tegenstanders. Doordat ook onze concurrenten onderin punten blijven verzamelen, zijn we nog steeds niet helemaal zeker van rechtstreeks klassebehoud.

Dan de wedstrijd. Zowel Glanerbrug als ZV misten een paar basisspelers, aan ZV zijde waren dat Freek, Robin en captain Tom. Glanerbrug ster Desmond Holtman liet zien er zin in te hebben vanmiddag, want met snel spel en veel loopvermogen dwongen hij en zijn teamgenoten ZV achteruit. Met een paar extra doelpunten, regionaal topscoorder worden, was op zeker zijn achterliggende gedachte. Dat lukte hem ook vrij snel, toen hij via een zelf opgezette actie, de bal aan de rechterkant weer terug kreeg. Vrij voor Myron, knalde Holtman de bal in de linker benedenhoek. Een formidabele speler die ook een paar klassen hoger niet zou misstaan. 1-0. Een schot tegen de paal voorkwam een paar minuten later de 2-0. ZV bleef bij de les. Doordat zowel de achterhoede als middenveld compact stonden werd er steeds minder ruimte weggeven. Na ongeveer een half uur spelen stoomde rechtsback Thomas, onze Sunday to Sunday Boy, weer eens op richting achterlijn. Toen de Glanerbrug verdediger dacht de bal voldoende beschermd te hebben, versnelde Thomas nog eenmaal. De verdediger trok Thomas onderuit. Volgens de prima leidende scheids net buiten de box. Wat volgde was een vrije trap van een uitzonderlijke, maar vooral ook simpele schoonheid. Iedereen verwachtte een hoge voorzet richting doel, maar Hemmo schoof de bal 15 meter naar voren, waar de toegesnelde Ramon met een droge knal de 1-1 op het scorebord bracht. Even later werd het zelfs 1-2. De verdienstelijk spelende Kevin schoof vanaf het midden de bal richting spits Jelmer, door de Glanerbrugse verdediging. Omdat hij in buitenspel positie stond liet hij de bal wijselijk lopen. De van achteruit komende Ramon kon vrij doorlopen en schoot de bal bekeken tegen de touwen. 1-2. Jammer dat kort hierna, Kevin met een lelijk uitziende liesblessure, het veld moest verlaten. Invaller Luuk liet zien ook op deze plek goed te kunnen spelen. Nog voor de pauze werd het 1-3. Na goed doorzetten van Jov en Bart kwam de bal hoog voor het Glanerbrugse doel. Velen konden er niet bij. Kees kon de bal controleren en hard in de linkerbovenhoek knallen. 1-3. We hadden weleens mindere wedstrijden gehad.

Na de thee was het verhaal gauw verteld. ZV hoefde niet meer zo nodig en ook kampioen Glanerbrug leek het, ondanks de donderspeech van hun trainer tijdens de rust, wel te geloven. Met een schitterende 1-3 en drie punten in de pocket zochten we de A35 op, richting kantine ZV.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment