oktober 27, 2018

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; onze eerste verre uitwedstrijd met een grote bus. Deze bus hebben we komend seizoen te danken aan onderstaande sponsoren (zie foto). Daarnaast worden wij ook gesteund door ZV Support bestaande uit Aannemersbedrijf Braakhuis, Eurosport Borne, Autobedrijf Zuithof, Oostdam metaal recycling en Profics schoonmaakorganisatie. Bedankt hiervoor!
Om half 3 vertrokken wij met onze supporters naar Den Helder. Om 19:45 moesten we aantreden tegen D.S.O. DS1.  Ze staan op plek 8 van de ranglijst met maar 1 punt verschil van ons. Vorig seizoen waren ze als 9e geëindigd op de ranglijst. Het beloofde dus een spannende pot te worden.
Na een gezamenlijk diner in de sporthal, mede mogelijk gemaakt door Al Capone, was het dan eindelijk zover. De wedstrijd begon. De eerste 3 minuten ging het gelijk op maar het was duidelijk dat we erg moesten wennen aan het spel van D.S.O. DS1. Hierdoor stonden we na een kwartier spelen met 11-3 achter. Daarbij kwam dat enkele doelpunten van ons door de streekscheidsrechters onterecht werden afgekeurd. Iedere speelster had het gevoel dat er veel meer in zat. We lieten onze kop niet hangen, hiervoor was het publiek niet meegereisd. We vochten ons sterk terug tot een ruststand van 15-12.
Wat er vervolgens bij de dames van D.S.O. DS1 in de kleedkamer is gebeurd laat zich raden. In de 2e helft waanden we ons in keiharde wedstrijd waarbij zijwaarts duwen en het tot 2x toe neerhalen van een doorgebroken speelster de normaalste zaak van de wereld waren. Dat we de punten koste wat kost niet mee naar huis zouden krijgen was toen al duidelijk. We hebben hard gewerkt maar konden geen mooi handbal laten zien. Met nog een aantal minuten op de klok was het 24-24. Dat het uiteindelijk nog 26-24 werd in het voordeel van D.S.O. DS1 was niet verdiend.
Met opgeheven hoofd kunnen we zeggen dat we onze vechtlust hebben getoond. Ondanks het verlies hebben we op de terugweg in de bus met onze supporters en catering van de Zuivelhoeve Borne nog een mooi feestje gevierd.
Komend weekend, zaterdag 3 november,  spelen we onze volgende wedstrijd. Kom ons samen met ons team van de week (meiden van F1)  aanmoedigen om 19:30 in de Sporthal te Borne. We spelen tegen HAVAS DS1, de nr. 3 op de ranglijst.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment