Niet op zondagmiddag, maar op koude zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Kosc uit Ootmarsum op het programma. Waar Kosc meestrijd om het kampioenschap, is voor ZV ieder punt belangrijk in de strijd tegen degradatie.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend, waardoor kansen spaarzaam waren. Na zo’n 20 minuten spelen probeerde Kosc het heft wat meer in handen te nemen, maar ZV stond verdedigend goed. De grootste kans van de eerste helft was ook voor ZV, toen topscoorder Ramon van Os de bal voor de voeten kreeg op aangegeven van Tom Vetketel. Helaas verdween Ramons inzet via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. ZV zat goed in de duels, waardoor het de koploper uit Ootmarsum het voetballen erg lastig maakte.

Na rust een ander spelbeeld; Kosc besloot meer druk te zetten en ZV kwam er het eerste kwartier na rust nauwelijks aan te pas. Het grote overwicht van Kosc resulteerde echter niet in grote kansen. Na een uur spelen bracht trainer Ruud Ottenhof Freek Vlaskamp en Hemmo Mulder voor Job Vetketel en Robin Sonder. ZV leek wat meer in de wedstrijd te komen, totdat Freek Vlaskamp 20 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg en ZV met 10 spelers verder moest. Kosc haalde de duimschroeven nog maar eens verder aan en voor ZV was het alleen nog maar tegenhouden vanaf dat moment. De moegestreden spits Ramon werd gewisseld voor Bryan Sonder om het punt over de streep te trekken. Even leek het 1-0 te gaan worden, toen een speler van Kosc de bal vrij in kon koppen, maar een katachtige reflex van Myron Eleveld, de lat en ZV spelers die zich voor de bal gooiden voorkwamen dit ternauwernood. De tijd tikte weg en na ruim 95 minuten spelen floot scheidsrechter Ordelmans voor het einde van de wedstrijd. ZV dat voor iedere meter heeft gestreden, pakte knap een punt bij koploper Kosc. Deze wedstrijdinstelling zal de ploeg nog minimaal 5 keer dit seizoen moeten opbrengen om degradatie af te wenden. Om te beginnen aanstaande zaterdagavond om 18.00 uur thuis tegen Juventa’12.