Na afloop van de weer nieuw leven ingeblazen dorpen-derby, was iedereen van de weer veelvuldig aanwezige toeschouwers, pak ‘m beet 300, jawel, het er over eens dat het een bijzonder slechte pot voetbal was geweest. Technisch en tactisch haperde het aan alle kanten, fouten stapelden zich op. Met grote moeite was misschien als verzachtende omstandigheid aan te halen, dat het gras ietwat aan de hoge kant was, waardoor de bal niet lekker rolde. Let wel, misschien. Maar 1 ding maakte toch dat er sprake was van een echte voetbalwedstrijd en dat was de ongelofelijke inzet aan beide kanten. Ook het scoreverloop zorgde er voor dat niemand vroegtijdig de huiskamer opzocht. Daarover later meer nog. Lekker mopperen langs de lijn op spelers en scheidsrechter, die prima floot overigens, behoort nog steeds tot groot vermaak van ons sportvolk. Waarbij het opvallend is dat de grootste mopperaars  vroeger niet veel verder kwamen dan ZV of Bornerbroek 5.

Door de vele mislukte voortzettingen kwamen er op verschillende plekken op het veld verrassende situaties voor, wat leidde tot wat kansjes aan beide zijden. Gebruik maken hiervan was niet aan de orde, druk en zenuwen overheersten waarschijnlijk. Diep in de eerste helft kwam ZV op een 0-1 voorsprong. Een lange haal van achteruit, over de verraste defensie van Bornerbroek, brachten de goed debuterende Jamie en Ramon vrij voor hun goalie. Jamie tikte voor hun doelman naar links, waardoor Ramon rustig kon binnen tikken. 0-1. Tevens ruststand.

Over de 2e helft kan hoegenaamd niets bijzonders worden verteld. De spelers streden voor wat ze waard waren, maar grote kansen creëren was er niet bij. Eindstand dus 0-1. Voor Bornerbroek betekent dit consolidatie onderin en voor ZV handhaving in de subtop. De 3e helft was zonder twijfel het hoogtepunt van deze middag. Vele Zendernaren en Bornerbroekers zochten elkaar op in de kantine, waar naast de koude pintjes en rode wijntjes er de nodige verhalen uit de oude doos werden opgehaald. Zenderen en Bornerbroek hebben een click, wat misschien in de sportieve toekomst nog wel eens van pas kan komen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment