Fanatiek hadden we deze week getraind. Veel op schot, kracht en met daarbij veel loopwerk om onze conditie nog meer te versterken. Bentelo 2 was vandaag onze tegenstander. Vorig jaar was dit team kampioen geworden in de 1ste klasse. We wisten dat Bentelo veel goede individuele, maar vooral geroutineerde, speelsters hadden. Dit was ook niet zo gek, want de laatste jaren had dames 2 van Bentelo 4 speelsters terug gekregen van dames 1 die al jaren in de 1ste divisie speelden. Toch was onze doelstelling voor vandaag winnen met een grote uitslag. We hadden namelijk de doelpunten nodig want met 3 teams stonden we op de eerste plek. Samen met onze pupil Pien Wijnstra begonnen we sterk aan de wedstrijd. Pien opende met een strakke harde knal op doel en we wisten toen, we gaan haar volgen. We begonnen goed waardoor de bal lang rond ging en we net zolang wachtten tot we de vrije man zagen. Daarbij stonden wij als een muur te verdedigen waardoor we voor kwamen te staan met 3-0 in de 6e minuut. Bentelo vocht terug en versnelde hun spel waardoor ze gelijk op gingen met ons spel. Na 20 minuten spelen was het 10-5. Daarna hadden we een slordige fase met veel balverlies en werd er niet overtuigend op goal geschoten. Hierdoor kwam Bentelo knap dichterbij en werd het nog even 11-9. Daarna herstelden wij ons en drukten we gelijk door. We lieten Bentelo zien dat fouten maken mocht, maar dat we als team dit weer ook goed moesten herstellen. Met nog 5 minuten in de eerste helft speelden we technisch goed op snelheid waardoor we de rust in gingen met 14-9.

In de rust werd er veel besproken. We speelden niet slim en we wisten dat het anders moest als we meer doelpunten wilden. Bentelo was fysiek geweest in de aanval en dit koste ons kracht. Slim bespraken we in de rust hoe wie hiermee om zouden gaan. Dit pakten de dames geweldig op in de tweede helft. Ons spel was uitmuntend, we konden elkaar blindelings vinden. Het mooiste was dat er op elke positie prachtig werd gescoord. Bentelo werd er tureluurs van. Binnen 10 minuten was het 22-12 voor ZV. We proefden meer want Bentelo voelde zich opgejaagd. Ze werden iets grimmiger in de verdediging en hun aanval waren te gehaast. Hierop anticipeerden we fantastisch. Het publiek genoot en we liepen sterk uit naar 27-15. Heel erg jammer was dat daarna onze jeugdspeelster gelijk rood kreeg. Ze had haar speeltijd zo verdiend. Ze maakte een fout in de verdediging en verdedigde aan de verkeerde kant een speelster van Bentelo die binnendoor wilde. Een terechte rode kaart. Even werd het spel daardoor stil gelegd maar Bentelo pakte het sportief op waardoor het spel verder kon. Met nog 10 minuten op de klok hebben we nog slim gespeeld. Het was toen 30-17 en dichterbij kwam de Bentelose ploeg niet. Het slotakkoord van Zenderen was uitmuntend en we sloten de wedstrijd knap af met een score van 35-19. We hadden de vele doelpunten verdiend want we hadden slim en hard gewerkt met elkaar in de tweede helft. Onze keepers keepten uitstekend. Ik was trots op mijn dames.

We bedankten ons publiek die in grote opkomst aanwezig waren. Ze waren razend enthousiast en dit voelde goed. Volgende week spelen we uit tegen BWO in Deurningen tijd 20.00. Voor ons een belangrijke week voor de boeg qua voorbereiding. Samen met BWO staan we namelijk aan kop in de competitie.

Dus komt ons allen aanmoedigen we hebben jullie steun hard nodig.