Wat kregen de na schatting 250 opgekomen toeschouwers, vanmiddag een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld in het knusse Rossumse stadionnetje. Een toeschouwers aantal waar menig hoofdklasse elftal jaloers op zal zijn. RSC, zonder twijfel het best voetballende team in deze klasse, tegen ZV, knokkend voor klasse behoud. Na afloop gaven de Fox statistieken een balbezit aan van 70-30 in het voordeel van RSC. Maar dat verdedigen ook een vak zal iedere voetbalkenner  duidelijk zijn.

Vanaf aquit werd onze ploeg via de vleugels onder druk gezet, wat direct al over rechts resulteerde in wat later de allergrootste kans voor RSC bleek te zijn. Myron redde op schitterende wijze. De druk werd verder opgevoerd wat een aantal halve kansjes opleverde. Ook bij corners was RSC gevaarlijk, maar grote kansen waren niet aan de orde. Gaande weg de eerste helft ging RSC steeds vaker over tot de hoge bal, wat vrij zinloos was, omdat Bryan en Jordy geen kopduel verloren.  Wanneer dat wel gebeurde stond captain Mart Vetketel  klaar om de benodigde correcties uit te voeren. Ook kwamen onze boys steeds vaker in de counter, die op zijn minst net zo gevaarlijk waren als de RSC aanvallen. Postbode Teun, die door hoegenaamd geen balverlies, de post goed bezorgde, met Hemmo en Freek als lopende spelers en Ramon voor in de box, brachten RSC in grote verlegenheid.  Cruciaal was vlak voor rust een solo actie van Thomas. Vanaf zijn rechtsback positie dribbelde hij langs een tweetal  RSC spelers, om vervolgens tussen twee verdedigers door op te stomen naar hun doelman. Als noodgreep werd hij door beiden in een ongelooflijke sandwich gemolesteerd. De verder  top leidende scheidsrechter deed het af met 1x geel, terwijl 2x rood ook een mogelijkheid was geweest. Rust 0-0.

De 2e helft kenmerkte zich door spanning aan beide zijden. Het spelbeeld bleef het zelfde. Veel balbezit voor RSC en een op de counter loerend ZV. Na een uur spelen brak ZV de ban. Onze postbode stuurde met een fraaie diepe bal over de linkerkant Freek naar randje 16, waarna deze de bal lobte in de breedte naar de vrijstaande Ramon. Op zijn volley had de Rosummer doelman geen antwoord. 0-1. RSC bleef aandringen, kleine kansjes bleven, maar de aanvallers hadden onvoldoende rust op de juiste momenten. Dat de scheidsrechter 10 minuten liet naspelen, hijzelf gaf aan van zes, namen we achteraf graag op de koop/winst toe.