Vanmiddag was er sprake van een echte kraker in de 5e klasse A. Koploper De Lutte, nog steeds zonder puntverlies, de ploeg heeft zich in de afgelopen transferperiode behoorlijk weten te versterken en nummer 3 van de ranglijst ZV. Beide ploegen voelden vanaf het begin de druk die er op het potje stond. Vooral daardoor was en bleef het een rommelige, felle wedstrijd met over en weer vele overtredingen. Gelukkig was er de hele middag wel een scheidsrechter die aanvoelde wat er bij een voetbalgevecht nodig is. Petje af voor deze 73 jarige krijger.

ZV speelde weer in een totaal andere opstelling dan vorige week, een gegeven waar trainer Ruud Ottenhof zo zijn redenen voor zal hebben gehad. Na een minuut of tien kwam ZV aan de leiding, door een werkelijk prima combinatie over rechts tussen de beide spitsen Hemmo en Job, waarbij de laatste de instormende Teun op maat bij de 2e paal bediende. 0-1. Na enkele persoonlijke fouten achterin kwam De Lutte op een nogal goedkope manier, binnen tien minuten, aan een tweetal doelpunten. 2-1. Doelpuntenmakers waren Vreijsen en Koertshuis. ZV toonde voldoende weerbaarheid want nog net voor de thee, was de stand weer gelijk. Dit maal was het Hemmo, die fraai afrondde na een prima voorzet, van de weer met tomeloze inzet spelende Mitch. 2-2.

De 2e helft zelfde spelbeeld. Ergens midden in de 2e helft kreeg De Lutte een vrije trap toegewezen, ongeveer 25 meter van het doel. De met veel gevoel genomen vrije trap van Grashof, was Myron te machtig. 3-2. ZV gooide alles wat het kon in de strijd, maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Integendeel, vlak voor tijd wist De Lutte zelfs nog het verschil op twee doelpunten te maken middels een intikker van Roord. 4-2.

Uithuilen en volgende week Manderveen thuis. Altijd lastig.