De competitie nadert zijn eind en daar waar het in menig 4e klasse allang duidelijk is wie er degradeert en wie er nacompetitie speelt, is het in de 4e klasse A allerminst duidelijk. Met dien verstande dat het voor onze bezoekers van vandaag vorige week duidelijk werd, ze dalen af naar de 5e klasse. Voor de overige 2 nacompetitieplekken waren voor 14.00 uur deze middag Hengelo, De Tubanters, Berghuizen, Sportlust Vroomshoop en Zenderen Vooruit nog in de race. Zenderen Vooruit had voor deze middag 27 punten verzameld en kon zich bij winst, afhankelijk van de eindstanden op andere velden, 1 ronde voor het eind veilig spelen. Voldoende spanning en de mannen van trainer/coach Ruud Ottenhof wisten wat ze te doen stond.

Onder zomerse omstandigheden, het was goed warm op het kunstgras, werd de wedstrijd na de openingsgoal van pupil van de week Bent Feldman in gang gefloten. Het eerste kwart van de wedstrijd was niet goed aan beide kanten. Veel goede bedoelingen bij beide teams, maar dit betaalde zich niet uit in goed spel en mogelijkheden. Wel had ZV veruit het meeste balbezit en bleven de gasten uit De Lutte gegroepeerd op eigen helft verdedigen. Na de drinkpauze werd ZV steeds gevaarlijker. Dit vooral uit corners en voorzetten vanaf de rechterkant, waar rechtsback Thomas Klaassen enkele goede voorzetten afleverde. Eén van deze voorzetten kwam op het hoofd van centrale verdediger Jordy Kamphuis, maar zijn kopbal kon gepakt worden door de jonge doelman van De Lutte. ZV bleef op zoek naar de openingstreffer en spits Freek Vlaskamp had hier de grootste kans op, maar zijn kopbal mistte net de nauwkeurigheid. Zo leek de wedstrijd naar een 0-0 ruststand te gaan toen Ramon van Os geloofde in een terugspeelbal op de keeper en niet ten onrechte, de doelman had net teveel tijd nodig om de bal weg te werken en schoot de bal tegen Ramon op, waardoor deze achter de doelman in het net belandde, 1-0. Kort hierop blies de uitstekende scheidsrechter Westerhof voor het rustsignaal. ZV had veelal de bal in bezit gehad, maar had hier veel te weinig mee gedaan.

In de rust werd er gekeken naar de ruststanden bij de concurrenten. Deze waren nog niet zo heel hoopgevend. De Tubanters stond nog op 0-0 bij Borne, Berghuizen op 1-1 bij kampioen Sportlust Glanerbrug. Met deze stand zou ZV met een overwinning nog steeds niet zeker zijn van directe handhaving.

De tweede helft probeerde ZV met combinatiespel de verdediging van De Lutte kapot te spelen. Er werd druk naar voren gezet en toen een bal hoek 16 meter gespeeld werd, geloofde Ramon van Os in deze pass. De meelopende verdediger liet Ramon met een meter tussenruimte aannemen, waardoor Ramon de bal kort goed kon leggen en tot ieders verbazing de bal over de iets voor de goal staande doelman krulde. Zowel verdediger, doelman als publiek had deze briljante ingeving niet aan zien komen. Het betekende de 2-0 in de 47e minuut. Je zou denken dat de jonge ploeg uit het grensdorp de handdoek wel zou gooien, maar niets was minder waar. Een paar minuten na de 2-0 was het Bas Morsink die de gasten uit een scherp omschakelmoment terug bracht in de wedstrijd, 2-1. Een domper op dat moment, omdat de ploeg van Ruud Ottenhof de zenuwen maar niet echt van zich af kon spelen. Jelmer Kuipers werd voorin gebracht voor de A-junior Kees ten Broeke. De Lutte werd steeds brutaler en ging op zoek naar meer. Hierdoor ontstond er meer ruimte op het middenveld. Vanuit dit middenveld werd, ja het wordt eentonig, Ramon van Os weggestuurd. Er werd gedacht aan buitenspel, maar de grensrechter van De Lutte had er goed het oog in en liet doorspelen. Ramon kwam 1-op-1 met de keeper, liet de keeper naar de bal duiken, maar sleepte de bal langs de grabbelende handen en schoof in de 62e minuut de 3-1 binnen. Dit gaf de ploeg uit Zenderen lucht. Robin Sonder verving spits Freek Vlaskamp een kwartier voor tijd. Vlak na deze wissel rolde de bal na een voorzet uit het 16 metergebied van De Lutte. Bart Beld aarzelde geen moment en nam de bal vol op de wreef. Het snoeiharde schot leek richting keeper te gaan, totdat goudhaantje Ramon van Os besloot de bal zijn schoen te laten toucheren. Hierdoor veranderde de bal van richting en verdween het onhoudbaar in de hoek, de 4-1. Dit bleek de knock-out voor de strijdende ploeg in het blauw en zo kon de wedstrijd uitgespeeld worden zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Alhoewel de publiekswissel van Ramon van Os, 4 doelpunten, niet onvermeld mag blijven.

Na het eindsignaal werden de mobiele telefoons te voorschijn gehaald op zoek naar overige uitslagen. De Tubanters had een punt overgehouden uit het duel met Borne, maar vooral de 3-1 nederlaag van Berghuizen bij Sportlust Glanerbrug bracht vreugde op en langs het veld van sportpark Het Vollenbroek. Door deze nederlaag is ZV niet meer te achterhalen en speelt het zich als nieuwkomer in de 4e klasse met 30 punten op de voorlaatste speeldag veilig.

Een heerlijk gevoel, maar vooral een trots gevoel. De jonge ploeg van de jonge trainer Ruud Ottenhof verzekert zich van nog een jaar 4e klasse door grote verenigingen zoals Berghuizen en De Tubanters onder zich te houden. Dat is een dik compliment waard voor de ploeg, de staf (Stephan, Floris en Louis), de grensrechters en de trainers (Ruud als hoofdcoach en Rene als keeperstrainer).

Volgende week zondag gaat ZV op bezoek bij Berghuizen. De ploeg uit Oldenzaal strijdt nog volop voor lijfsbehoud waardoor er nog wat op het spel staat. Alle supporters bedankt voor het afgelopen seizoen en spontane feestje na afloop van de wedstrijd.