Na een goede voorbereiding, met 3 bekeroverwinningen op achtereenvolgens TVO, avc Heracles en Hoeve Vooruit stond vandaag de competitie-opening op het programma. Op bezoek kwam de kersverse promovendus sv Delden met haar succesvolle oefenmeester Wouter Kwakkenbos. Vorig seizoen had ZV al een keer op een koude avond tegen Delden geoefend en toen wonnen de bezoekers met 1-3. Wat toen opviel is dat Delden vooral gegroepeerd achterover leunt en met snelle buitenspelers en de lange bal vanuit de omschakeling speelde.

Eerste helft:

Onder deprimerende weersomstandigheden werd er om 14.00 uur afgetrapt op sportpark Het Vollenbroek. Beide ploegen begonnen onwennig en onnauwkeurig aan de wedstrijd. De beginfase kenmerkte zich door veel balverlies voor beide ploegen waarbij Delden vaker richting doel van keeper Myron Eleveld kwam dan dat ZV een vuist kon maken in de aanval. In de 13e minuut, uit het niets, kwam de bal voor ZV ongelukkig voor de voet van aanvaller Scott Wold van Delden die de bal richting doel van ZV schoot. De bal werd onderweg nog van richting veranderd, waardoor Myron Eleveld geen redding meer kon brengen. Het betekende de 0-1 voor de bezoekers. ZV probeerde een antwoord te vinden, maar onnauwkeurigheid in de passing, matige balaannames zorgden ervoor dat veelal gekozen werd voor de lange bal. Dit leverde een paar hoekschoppen op die zonder gevaar bleven. Voor rust kreeg Ramon van Os nog een goede mogelijkheid de gelijkmaker te scoren, maar de topscoorder van ZV had vandaag zijn vizier niet zuiver afgesteld. In de omschakeling werd Delden af en toe gevaarlijk door met de lange bal de 2 snelle buitenspelers aan het werk te zetten, maar het bleef bij de 0-1 wat de ruststand betekende.

Tweede helft:

In de 2e helft kwam Zenderen Vooruit beter voor de dag. De lange bal was ingeruild voor combinatiespel en de middenvelders van ZV probeerden combinerend de aanval in stelling te brengen. Delden beperkte zich tot verdedigen, bleef compact spelen en wachtte geduldig op een moment van omschakeling. Met deze speelwijze is de ploeg uiterst gevaarlijk, zo bleek ook deze middag. ZV bleef hartstochtelijk, zonder goed te voetballen, op zoek naar de gelijkmaker. Coach Ruud Ottenhof stuurde met een kwartier te spelen centrale verdediger Jordy Kamphuis door naar de spits en ging achterin 1-op-1 spelen. Wat volgde was druk op het doel van Delden, een paar corners, een goed geplaatste kopbal van gelegenheid spits Jordy Kamphuis, maar hij zag zijn inzet uit de bovenhoek gekopt. Delden bleef gedisciplineerd verdedigen en kwam er met vlagen snel en gevaarlijk uit. Daar waar ZV hoopte op de gelijkmaker, sloeg Delden in de slotfase met wederom Scott Wold en Diele genadeloos toe en zo stond er na ruim 90 minuten 0-3 op het bord. Een wat geflatteerde uitslag gezien het spelbeeld, maar ZV was vandaag te onmachtig, te onnauwkeurig om Delden pijn te doen.

Sportlust Vroomshoop:

Volgende week gaat ZV op bezoek bij Sportlust Vroomshoop. Een ploeg die qua spelopvatting heel veel weg heeft van de tegenstander van vandaag. Ruud Ottenhof heeft een week de tijd om een passende strijdwijze te bedenken