Op een zonovergoten sportcomplex Het Vollenbroek ontmoette Zenderen Vooruit direct concurrent voor direct handhaving in de 4e klasse A, HVV Hengelo.
Voor beide teams een belangrijk treffen waarbij bij aanvang de withemden 1 punt meer hadden verzameld.
De sterke reeks van de afgelopen weken met overwinningen op De Tubanters, Sportclub Overdinkel en een gelijkspel bij RSC gaven vertrouwen op een goede afloop.

De wedstrijd stond onder leiding van de jonge leidsman Van Leeuwen uit Winterswijk, die een prima wedstrijd floot.
Vanaf de aftrap viel op dat er wat op het spel stond bij beide teams. Dit uitte zich in onrustig balbezit, veel onnodig balverlies mogelijk veroorzaakt door overconcentratie.
Toch leek het dat de gasten uit Hengelo de zenuwen wat beter de baas waren, want het was al naar 7 minuten dat een voorzet van de rechterkant van Hengelo in de 16 meter bleef liggen, waarna Thijs Kerkhof de bezoekers uit een scrimmage op 0-1 zette.
ZV moest in de achtervolging en probeerde dit met voldoende inzet, echter zonder veel voetbalvernuft. Inspeelpasses van achteruit kwamen niet goed aan en de gehanteerde lange bal was doorgaans een prooi voor de verdediging van Hengelo. De zogenaamde 2e bal werd ook nog eens veelal door Hengelo gewonnen, waardoor ZV eigenlijk een kansloze 1e helft speelde.
Het matige spel van de thuisploeg lag echter ook niet ver af van het niveau dat Hengelo op de mat legde, waardoor de rust bereikt werd met een 0-1 stand voor de bezoekers en gesteld kon worden dat het vooral spannend was in Zenderen, goed was het zeker niet wat beide ploegen lieten zien.

De 2e helft ging ZV op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Hengelo die het gevaarlijkst was voor de goalie van ZV. Het was dan ook Myron die lange tijd de 0-1 op het bord kon houden.
Hengelo hing achterover en loerde op een omschakelmoment. Door de temperatuur en de inzet kwamen er ruimtes op het middenveld en het was Hengelo die daar als eerste van profiteerde en bij een uitval kon Lars Strijker van Hengelo vanaf de 16 meter aanleggen en zijn schot verdween in de verre hoek, 0-2.
Nu moest ZV nog meer risico gaan nemen en trainer Ruud Ottenhof stuurde meer mannen naar voren in de hoop de aansluitingstreffer te forceren. Deze viel kort op de 0-2, de scheidsrechter wuifde terecht een vlagsignaal voor buitenspel weg en Ramon van Os kon de keeper van Hengelo met een bekeken schot in de verre hoek verschalken, 1-2.
Met nog een klein half uur op de klok leek er nog van alles mogelijk. Om de gelijkmaker af te dwingen werd centrale verdediger Bryan Sonder naast Freek Vlaskamp in de spits gezet. Wat volgde was een opportunistische periode waarbij ZV nog in de buurt kwam van de 2-2 toen Freek Vlaskamp vrij kon inkoppen. Jammer genoeg kopte Freek net over het Hengelose doel.
Dat de speelwijze gevaar met zich mee bracht, werd vlak voor tijd bewezen. Bij een omschakel/countermoment scoorde Errol Uner de 1-3 voor de bezoekers. Dit bleek de nekslag voor de ploeg uit Zenderen. Hengelo speelde de resterende minuten uit en zo gingen de fel begeerde 3 punten mee naar Hengelo.

Na de sterke reeks een jammerlijke, maar terechte nederlaag. Er is nog niets verloren, maar door overwinningen van medeconcurrenten voor rechtstreekse handhaving (Berghuizen winst op RSC en Sportlust Vroomshoop winst op Overdinkel) proeft deze nederlaag wel bijzonder zuur.
Volgende week moeten de mannen van Ruud Ottenhof op bezoek bij de kampioen Sportlust Glanerbrug. Geen gemakkelijk opgave natuurlijk, maar in het voetbal is niets onmogelijk.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment