De eerste helft waren beide ploegen best wel aan elkaar gewaagd. Echter werden er geen echte grote kansen gecreëerd. ZV kwam halverwege deze eerste helft fortuinlijk op een 1-0 voorsprong, omdat de Bornse keeper zich verkeek op een hoge voorzet van Hemmo Mulder. Voor onze come back kid, Jordy Kamphuis, bezig aan een prima seizoen, was het een koud kunstje het beslissende tikje te geven. Hij moest toch die kant op zou Ajax icoon Sjaak Swart hebben gezegd.

Het beter voetballende Borne, een goed ingespeelde ploeg, simpelweg omdat zij de bal langer in de ploeg konden houden, lukte het maar niet met hoge ballen  onze defensie te verschalken. Met name Brian Sonder, die sedert lange tijd weer een basisplek kreeg, was heer en meester in de lucht tegen de uit de kluiten gewassen Bornse aanvallers. In een van onze weinige tegenstoten ontstond het breekpunt van de wedstrijd. Robin Sonder zette vanaf de middenstip aan voor een rush tot binnen de zestien van Borne, maar werd OPZETTELIJK geblokkeerd door een Bornse verdediger. Penalty dus. Terwijl wij op de Z side al bezig waren om te bepalen wie de penalty NU dan wel moest nemen, besloot de verder prima fluitende scheidsrechter, dat hij geen overtreding had waargenomen. Vanaf zijn positie, de middellijn, achteraf een terechte beslissing, omdat hij in een lijn stond met de betrokken spelers en de overtreding dus niet gezien kan hebben. Voor ZV echter opnieuw een bittere pil.

Bij Borne bleef de bal goed rondgaan, wat direct na het incident resulteerde in de gelijkmaker. Vanaf links werd een strakke voorzet door rechterspits Toebes, die de hoek kon uitkiezen, ingekopt. 1-1   Als je dan eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen moet de gifbeker helemaal leeg gedronken worden. Opnieuw vanaf de rechterkant zag de Bornse middenvelder Assink, onze doelman iets te ver voor de goal staan. Met een prachtige lob, ala Ramon van Os, wist hij Meyron te verschalken  1-2.

Een kei en keihard werkend ZV stond opnieuw met lege handen. In de stand staan we op de hatelijke laatste plek. Maar het verschil met een groot aantal ploegen is nog zo gering dat er nog volop perspectief is voor ons elftal, waar volgens trainer Ruud Ottenhof, de rek nog lang niet uit is. Volgende week koploper Sportlust Glanerbrug thuis, altijd lastig.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment