In verband met het galaweekend in beide dorpen werd de uitwedstrijd in en tegen Langeveen woensdag vooruit gespeeld. Onder prima omstandigheden werd de wedstrijd om 20.00 uur afgetrapt op het kunstgras op het plaatselijke sportpark. Bart Beld moest toekijken ivm een schorsing en Jordy Oude Vrielink was niet fit, maar verder was de selectie compleet.

Langeveen startte voortvarend en beter dan ZV en al naar 5 minuten moest Myron de 1-0 van de gastheren toestaan, Roy van de Aast opende namens Langeveen de score. Het eerste kwartier was duidelijk voor Langeveen, maar toen nam ZV het initiatief over. Er werd vooral druk gezet op de laatste linie van Langeveen en dit bleek een goede zet. De verdedigers probeerden wel combinerend onder de druk uit te voetballen, maar uiteindelijk leden ze balverlies of moesten ze toch kiezen voor de lange bal. Dit bleek geen probleem de verdediging van ZV die deze ballen prima verwerkte en zo weer konden beginnen aan een aanval. Deze speelwijze en goede druk leverde in de 22e minuut een mooie aanval over rechts op waarna spits Ramon van Os de bal prima kon binnen werken. De vlagger van Langeveen probeerde de scheidsrechter nog te overtuigen dat het buitenspel was, maar de leidsman had de situatie prima beoordeeld en zo verscheen de verdiende 1-1 op het bord. De gelijkmaker was zeker niet het signaal om rustig aan te doen, in tegendeel, ZV bleef Langeveen onder druk houden en Langeveen spelers moesten steeds vaker aan de noodrem trekken. Zo ook in de 33e minuut, Ramon van Os werd keihard onderuit geschoffeld op 20 meter van de goal. Ramon krabbelde overeind, legde de bal goed en schoot vervolgens magistraal de bal in de kruising, 1-2. In de resterende minuten tot aan de rust was het eigenlijk wachten op een uitbreiding van de voorsprong, maar het enige verwijt wat de ploeg van Ruud Ottenhof op dat moment gemaakt kon worden, was dat ze het duel niet voor rust al in het slot gegooid hebben.

Na de thee gebeurde wat ZV al vaker overkomen is in dit seizoen. Waar je weet dat Langeveen met opportunistisch spel gaat proberen de gelijkmaker te forceren, was het ZV dat blijkbaar vergeten was op welke wijze ze Langeveen in de 1e helft de wil had opgelegd. De druk op de laatste linie werd halfbakken uitgevoerd terwijl de verdediging wel tegen de middenlijn aan speelde. Dat dit nu net een kolfje naar de hand van Langeveen is, wisten de spelers ongetwijfeld, maar dit bleek niet uit de uitvoering. De Langeveen verdedigers konden doen waar ze goed in zijn, de bal lang achter de laatste linie van ZV leggen om zo de snelle buitenspelers in stelling te brengen. Dit leverde ook per voortduring gevaar op voor het doel van Myron Eleveld die meerdere malen reddend moest optreden. Myron kon echter niet voorkomen dat een fout in de verdediging genadeloos werd afgestraft door Langeveen aanvaller Simon Schröder, 2-2. Ook na de gelijkmaker bleef Langeveen de gevaarlijkste ploeg omdat ZV niet bij machte bleek de ploeg in het oranje weer onder druk te zetten. De beste kansen op een voorsprong waren in die fase dan ook voor de thuisploeg. In de 74e minuut was het wederom Ramon van Os die doel trof. Onduidelijkheid of een bal over zijlijn was geweest of niet bracht de oplettende Ramon in balbezit op zo’n 35 meter van de goal van Langeveen en Ramon zag de keeper van Langeveen ver voor zijn goal staan en twijfelde geen moment en schoot geweldig over de keeper de 2-3 in het doel. De Langeveen bank en spelers beklaagden zich, in deze wedstrijd niet voor het eerst helaas, luidruchtig bij de scheidsrechter om hem op andere gedachten te brengen, maar de scheidsrechter deed het enige juiste, namelijk hij wuifde al het gezeur en gejammer gedecideerd weg. Langeveen haalde in de resterende tijd alles uit de kast (de klok werd opzichtig 10 minuten stil gezet en er werd volop geprovoceerd) maar de spelers van ZV deden het enige juiste, ze hielden de kop erbij en trokken zo de overwinning over de streep.

Een wedstrijd met twee gezichten, een zeer goed ZV voor de rust, een matig optreden na de rust. De 3 punten zijn niet minder prettig en gingen ook gewoon mee in de tas naar Zenderen. De komende 2 weekenden staan in het teken van de carnaval en de eerste volgende wedstrijd is de afgelaste derby tegen Bornerbroek. Deze staat gepland op zondag 1 maart a.s. Een fijne carnaval gewenst!!