Nadat vorige week de 1e thuiszege tegen was geboekt tegen de dames van SVBO, waren we gebrand om ook deze punten in eigen huis te gaan behouden. De vorige keer wonnen we het uitduel met 20-24, het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden.

Havas begon sterk aan de wedstrijd, verdedigend stonden we er niet en liepen we snel tegen een achterstand aan van 0-2. We hadden moeite met de verdediging van Havas en met 20 minuten te spelen, stond het 8-9 in het voordeel van de uitploeg op het scorebord. De laatste 10 min herpakte wij ons goed, mede door goed keeperswerk en verdedigingswerk aan onze kant zorgde dat voor een ruststand van 13-12 in het voordeel van Zenderen Vooruit.

We spraken in de rust af dat we op snelheid moesten spelen en dat als we de punten wouden pakken, we scherp in de afronding moesten blijven.

We begonnen de 2e helft goed en bouwden een voorsprong van 2 doelpunten verschil op. Maar Havas liet zich hierdoor niet kennen en kwam telkens terug. Halverwege de 2e helft maakte Zenderen Vooruit het verschil. Conditioneel waren we sterker en onze afronding was trefzeker, we liepen uit naar 3 doelpunten verschil. Door zeer goed keeperswerk en verdedigingswerk aan onze kant hielden we deze voorsprong vast, wat resulteerde in een verdiende eindstand van 25-22 in het voordeel van Zenderen Vooruit.

Aankomende zaterdag spelen we een verre uitwedstrijd tegen de dames van D.S.O 1 uit Den Helder om 19:45 uur. We kunnen ook hier jullie support goed gebruiken.