Na een weekendje vrij ivm een afgelasting mocht ZV vanmiddag weer aan de bak. Tegenstander vanmiddag vv Bentelo, een club die gezien de grootte eigenlijk niet in de 5e klasse thuishoort. Bij ZV vandaag nogal wat afwezigen, zo waren Bart Beld, Jordy Oude Vrielink en Tom Vetketel niet inzetbaar door blessures.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een beregend kunstgrasveld. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. ZV zelfs zo voorzichtig dat het Bentelo was dat via een prima naar binnenkomende vleugelaanvaller in de 10e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Met combinatiespel van achteruit probeerde ZV zich te herpakken. Echter het tempo was laag, de passing onnauwkeurig en de duels werden te makkelijk verloren. Zo kon Bentelo moeiteloos overeind blijven, zonder zelf veel drang naar voren te etaleren. De regen trotserende toeschouwers werden nou niet echt getrakteerd en zo werd de rust bereikt met een 0-1 stand voor de bezoekers.

Coach Ruud Ottenhof wisselende in de rust en bracht Robin Sonder voor Mart Vetketel. Hierdoor zakte Teun Besselink een linie en moest de opbouw van achteruit verzorgen. Dit pakte aardig uit in de eerste minuten. Er werd meer druk naar voren gezet en in de 55e minuut werd rechterspits Freek Vlaskamp prima in de dekking aangespeeld. Freek draaide goed weg en schoot de bal beheerst bij de 2e paal binnen, 1-1. De minuten na de gelijkmaker gaf ZV het initiatief aan Bentelo en dit leverde wat momentjes voor het doel van keeper Myron Eleveld op, maar het bleef bij pogingen. ZV probeerde wel meer druk te zetten, maar wanneer dit balbezit opleverde, was de voortzetting doorgaans te slordig, waardoor hele grote kansen uitbleven voor de thuisploeg. In de omschakeling en via vrije trappen werd Bentelo in het 2e deel van de 2e helft nog het meest gevaarlijk, met een schot op de lat en keeper Myron Eleveld moest 1-op-1 redding brengen. Ondanks de wissels Ivar Hakkenbroek voor Luuk Nijenhuis en Maikel van ’t Reve voor Mitch Wennekink kwamen zowel ZV als Bentelo niet meer tot kansen en zo floot de prima leidende scheidsrechter Weggeman de wedstrijd af bij een 1-1 eindstand.

Een magere vertoning van beide ploegen maakte het vanmiddag tot een weinig verheffend schouwspel. Hopelijk levert de derby volgende week in en tegen Bornerbroek meer vuurwerk op.