Na 3 vrije weekenden, waarvan het laatste weekend i.v.m. het trieste overlijden van rasvrijwilligster Paulien, trof Zenderen Vooruit deze middag HVV Hengelo. ZV heeft het doorgaans altijd lastig tegen deze tegenstander en heeft de laatste jaren vooral punten laten liggen tegen Hengelo.

De weersomstandigheden zaten deze middag weer eens niet mee, druilerige regen vergezeld door een harde wind zorgden voor schuilende supporters. ZV speelde de 1e helft met de wind in de rug en ging dan ook op zoek naar de openingstreffer. Hengelo wachtte vooral af en het was ZV die de eerste mogelijkheden kreeg, maar ongelukkig was in de eindfase. Bij een van de spaarzame uitvallen van Hengelo werd een voorzet vakkundig binnen geschoten door Davey Tel waardoor Hengelo op 0-1 kwam in de 18e minuut. Gezien het spelbeeld niet iets om van in paniek te raken, maar Hengelo vertraagde vanaf dat moment het spel en probeerde zo de rust te bereiken om in de 2e helft het voordeel van de wind te krijgen. Rond het halve uur liet aanvoerder Tom Vetketel zich verleiden pittig een duel aan te gaan met de ervaren Jan Peters van Hengelo. Beide spelers gingen er stevig in, maar het was Peters die zijn ervaring liet spreken en tegen de grond ging en bleef liggen en hierdoor een uitnodiging verstuurde naar de scheidsrechter de 2e gele kaart te trekken voor Tom. Dit gebeurde jammerlijk ook en zo kon ZV verder met 10 man met nog een uur te spelen. ZV liet zich niet kennen en ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. Na een 100% kans voor spits Ramon van Os was het Hemmo Mulder die weergaloos raakschoot van ver buiten de 16 meter, 1-1. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft mocht Hengelo met de wind mee spelen. Beide ploegen gingen op zoek naar de 2e treffer en hierdoor ontstond er een boeiende strijd. ZV bleef ondanks een man minder redelijk eenvoudig overeind zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Wel kon je merken dat het spelen met een man minder zijn conditionele tol begon te eisen. De ruimtes werden groter en hier maakte Hengelo steeds meer gebruik van. Zo ontsnapte een speler van Hengelo aan de aandacht van de verdediging van ZV en werd onrechtmatig ten val gebracht in de 16 meter met een strafschop tot gevolg. Deze werd in de 70ste minuut onberispelijk binnen gewerkt door Jan Peters, 1-2. Ruud Ottenhof bracht vers bloed in het team met Kees ten Broeke, Mitch Wennekink en later Bart Beld. ZV gaf niet op en bleef op zoek gaan naar de 2-2. Dit eindoffensief zorgde voor veel ruimte voor Hengelo en met de uitvallen hadden de bezoekers het duel al voortijdig kunnen beslissen, maar het bleef spannend tot de laatste minuut.
Vlak voor tijd probeerde Thomas in een uiterste poging de bal voor te glijden en raakte hier ongelukkig de keeper van Hengelo. De verontschuldiging van Thomas werd overduidelijk niet op prijs gesteld door spelers van Hengelo, maar zeker niet door de doelman die opstond en Thomas overduidelijk een tik in het gezicht gaf. De scheidsrechter die op beide situaties prima zicht had, deed het enige juiste, geel voor Thomas en rood voor de doelman. Triest om te zien dat de doelman uitdagend midden over het hele veld richting kleedkamer slenterde om zich vervolgens nogmaals te misdragen rond de middenstip. Niet nodig en voetbalonwaardig. De scheidsrechter blies vervolgens verstandig voor het einde.

Zo eindigde een enerverend voetbalgevecht in mineur. Geen punten voor ZV deze middag. Volgende week komt koploper De Lutte, vergezeld door vele supporters, naar Het Vollenbroek. Tijd voor sportieve revanche.