Na een gelijk spel vorige week tegen SEW, waren we gebrand om de punten nu wel te gaan pakken. We speelden afgelopen zaterdag onze 1e uitwedstrijd tegen promovendus Pacelli DS1, zij komen voor het eerst uit in de 2e divisie. We begonnen goed aan de wedstrijd, mooie aanvallen werden opgezet en de keeper aan onze kant stond goed, we kwamen op voorsprong en hielden die vast. Maar dik uitlopen gebeurde niet. Door veel kansen te missen en goed keeperswerk aan de andere kant, hadden we moeite om het net de vinden. Pacelli kwam steeds dichterbij waardoor we de rust in gingen met 9-11 in het voordeel van ZV.
In de rust werd besproken dat als we de wedstrijd willen winnen, we de kansen moesten afmaken. We mochten Pacelli niet dichterbij laten komen en hun het gevoel geven dat er wat te halen viel.
We begonnen de 2e helft met de aanval en scoorden direct. Onze verdediging stond als een huis en ook onze keeper stond weer goed. We speelden gretig en voelden dat we de punten konden meenemen naar huis. Weer lieten we mooie aanvallen zien die we beter benutte dat de 1e helft. We liepen steeds meer uit en lieten het publiek genieten van een mooie wedstrijd, we waren oppermachtig. Door onze goede verdedigingswerk kon Pacelli maar 5 tegen goals maken, wat de eindstand maakten in 14-23 in het voordeel  van ZV. We willen ons publiek bedanken voor het komen kijken en aanmoedigen van de wedstrijd.

Volgende week spelen we thuis de derby tegen Bentelo DS1 in ‘t Wooldrik te borne om 19:00 uur. Ook hier kunnen we jullie support weer goed gebruiken.