Na een teleurstellend resultaat in en tegen Hengelo (2-1 verlies) mocht ZV vandaag aantreden tegen Langeveen. Een mooie thuiswedstrijd om te laten zien wat de ambities van ZV zijn in de 5e klasse A.

Nog voordat uw verslaggever op het sportpark was gearriveerd, lag de bal al in het net achter de doelman van de tegenstander. Wat rondvragen leverde geen definitieve duidelijkheid op over de doelpuntenmaker, maar dit bleek later Job Vetketel te zijn. Een fijne start dus.Dat het niet alleen bij een voortvarende start bleef, wezen de volgende 44 minuten uit. ZV presteerde het namelijk om 45 minuten, onafgebroken, tegenstander Langeveen haar dwingende wil op te leggen. Overal op het veld werd de tegenstander, bij balverlies, voortdurend op en afgejaagd. Dit gebeurde zo collectief en gedisciplineerd dat de wanhoop op de Langeveense gezichten viel af te lezen. Nergens kreeg een Langevener de tijd om de bal rustig aan te nemen of überhaupt te spelen naar een teamgenoot. Doorgaans zorgde de druk voor balverlies van Langeveen of de bal verdween over de zijlijn. Het was gewoon heerlijk om te zien hoe het team zich presenteerde. Uiteraard is het spelletje bedoeld om doelpunten te maken, liefst meer dan je tegenstander, maar er mogen ook wel eens complimenten worden gemaakt aan de coach voor zijn gekozen strijdwijze en voor het team voor de uitstekende uitvoering.

De 2-0 viel op het halve uur, spits Freek Vlaskamp omzeilde de buitenspelval en faalde niet 1-op-1 met de doelman van Langveen. Helaas kwam Freek bij deze actie ongelukkig in aanraking met de doelman, hetgeen er in resulteerde dat Freek geblesseerd het veld moest verlaten, Bryan Sonder verving hem.

Kort na de 2-0 hervatte doelman Myron Eleveld op heerlijke wijze het spel, door een uittrap zo precies achter de verdediging van Langeveen te leggen, dat zowel Kees ten Broeke als Ramon van Os door konden lopen op het Langeveense doel. Het was Ramon die de honneurs waarnam en beheerst de 3-0 binnen schoof. Met deze stand werd de rust bereikt.

ZV kon het eerste deel van de 2e helft niet hetzelfde spel spelen van voor rust. Ongetwijfeld had de coach van Langeveen zijn speelwijze aangepast, vooral de opkomende backs van ZV zorgden in de 1e helft voor veel gevaar en verwarring op het middenveld en achterhoede van de tegenstander. Langeveen speelde de 2e helft wat fysieker en ZV kwam te veel in de duels, niet iets wat de thuisploeg ligt. Het lukte niet de druk er zo op te krijgen als voor rust en het was zelfs Langeveen die in de 70e minuut de 3-1 liet aantekenen. Langeveen ging opportunistisch op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zover kwam het niet. Het was Hemmo Mulder die 10 minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide, door een mooi lopende aanval vakkundig af te ronden, 4-1.

Coach Ruud Ottenhof sprak van een meer dan verdiende overwinning en was vooral zeer te spreken over het spel van zijn ploeg in de 1e helft.

Volgende week gaat ZV op bezoek bij TVV in Enschede. Een geduchte tegenstander die de competitie goed  begonnen is en net als ZV 3 verliespunten heeft.