Alsof er geen nieuwe competitie was gestart vorige week. ZV ging gewoon door, daar waar we vorig seizoen waren opgehouden, namelijk thuis punten verspelen en uit een puntenverzameling opbouwen. Na de zeperd tegen Delden, volgde een prima  1-3 uit overwinning op het altijd lastige Sportlust Vroomshoop. Vorig jaar zelfs 2 keer van verloren.

Al na 30 seconden lag de bal in het Vroomshoopse doel.  Hun centrale verdediger wilde achterover koppend zijn doelman bereiken, maar had niet in de gaten dat Ramon on the road was en tussen beide tegenstanders in, simpel de bal in het netje schoof. 0-1.

Nog maar net bekomen van de schrik, een kwartiertje later, keken de gastheren al tegen een 0-2 achterstand aan. Na een werkelijk schitterende aanval over een 5 tal schijven, tikte Job Vetketel,  als laatste in de range, de bal met zijn uitgeschoven linkerbeen binnen. 0-2. We zijn wel eens slechter begonnen. Dit was tevens het eerste competitie doelpunt van Job in ZV 1.

Sportlust werd sterker en sterker en probeerde via hun behendige vleugelspelers het tij te keren. Myron, onze keeper, bleek echter een flinke sta-in-de-weg voor de Vroomshopers, middels enkele goede reddingen. Toch werd het nog voor de rust 1-2 door hun spits Hankamp. Dat dit echter in de 51e minuut van de eerste helft gebeurde was wel heel bijzonder, omdat er geen redenen waren geweest voor extra speeltijd. Het ene horloge is het andere niet moet je maar denken. Een klein smetje op het blazoen van de verder prima fluitende scheids.

Sportlust schakelde na rust een versnelling bij, nu echter wel met meer opportunisme, kieken wat ’t wort. Soms resulteerde dit in kansjes, maar die werden dan niet benut. Uit een van onze counters kwam zoals de Engelsen dat zeggen, die vorentscheidung. Ramon kwam bij een lange hoge bal van achteruit in duel met een verdediger, dus 1 op 1 te staan. Won het schouderduel en schoof de bal onder de keeper door in de touwen. 1-3.

Onze verdediging bleef de resterende speeltijd prima overeind, goed ondersteund door de rest van de ploeg. Kortom een elftal met perspectief, dat collectief spelend een leuk seizoen tegemoet kan gaan.

Heel jammer was het, dat de net in het elftal teruggekeerde Bryan Sonder, onze voorstopper, met een vervelende schouderblessure het veld moest verlaten. Bryan vanaf deze plek beterschap.

Volgende week weer een uitwedstrijd, nu in en tegen Hengelo. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Waarbeek.