Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd van 2018 en tevens de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. We reisden af naar Wervershoof waar we het opnamen tegen Commandeur/VVW DS1. Deze ploeg stond met 13 punten uit 10 wedstrijden op een 4e plek in de tweede divisie A. We waren gedreven en strijdlustig om na de mooie winst van vorige week weer te stunten en de punten mee naar Twente te nemen!

Echter begonnen we de wedstrijd niet heel erg oplettend en strijdlustig. VVW had snelle aanvallen en onze communicatie liet wat steken vallen in de verdediging. Hierdoor stond het na 11 minuten al 8-3 in het voordeel van de thuisploeg. We werden even goed wakker geschud en langzamerhand kregen we meer grip op de dames van VVW. Het tempo lag hoog in de wedstrijd en na 23 minuten stond er dan ook een stand van 11-9 op het scorebord. Helaas kwamen we niet dichterbij doordat onze afronding niet 100% was. Het gat werd hierdoor groter en liep weer op tot een verschil van 5 doelpunten. De ruststand was dan ook 17-12 in het voordeel van VVW.

We lieten onze koppies nog niet hangen en moesten in de tweede helft meer pit en overtuiging tonen. We gingen nog vol voor de winst!
De tweede helft begon dan ook beter waardoor we snel op een stand van 17-15 kwamen. Helaas was ook dit van korte duur omdat er te veel gaten waren in onze verdediging.  De dames van VVW kwamen makkelijk tot scoren waardoor de stand uiteindelijk opliep tot een verschil van 7 doelpunten met nog 15 minuten op de klok. De stand was op dat moment 30-23. We moesten nu alles op alles zetten om dichterbij te komen. Dit ging gepaard met een betere verdediging, goed keeperswerk en snellere aanvallen. VVW komt niet meer tot scoren en binnen 13 minuten tijd was de achterstand geheel omgedraaid en was de stand 31-32 in het voordeel van ons! We moesten de verdediging nu dichthouden en er met elkaar voor blijven vechten! Met nog 1 minuut op de klok was de stand gelijk, 32-32. We dachten de overwinning binnen te halen met een doelpunt vanaf de cirkel, maar deze werd afgekeurd door de scheidsen vanwege een cirkelovertreding. Hierdoor kon VVW nog een laatste aanval opzetten. Ze kregen een vrije bal en de klok werd stilgezet op een tijd van 29.58 seconden. Dit betekende dat VVW nog 2 seconden had om af te ronden. Wij bedachten ons geen moment en stonden met z’n allen als blok klaar voor een afstandsschot.  De scheidsrechters besluiten zonder overleg met onze coaches en zonder het aanpassen van het scorebord, het spel 5 seconden door te laten lopen waardoor VVW tot scoren kon komen. Het was voor ons onmogelijk om te anticiperen op hun spel en we voelden ons bestolen van een punt. Eindstand: 33-32 in het voordeel van VVW. We vinden het onvoorstelbaar dat zoiets kan gebeuren in de Tweede Divisie. Daarom hebben we dan ook besloten om protest in te dienen.

We willen onze supporters bedanken die ondanks de sneeuw toch 2,5 uur hebben gereden om ons aan te komen moedigen bij de laatste wedstrijd van dit jaar. We hebben weer van jullie genoten! Ondanks het pijnlijke verlies werd de dag nog goed afgesloten met een high wine bij Wijnkoperij de Prinsen.

We wensen jullie allen fijne feestdagen en een sportief en gezond 2019.

De tweede seizoenshelft starten we op zaterdag 5 januari in Albergen tegen de Tukkers DS1, tevens de koploper van de tweede divisie om 19.15 uur in sporthal de Danne. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden en we hopen op veel support!