In het weekend, nadat bekend werd dat hoofdtrainer Ruud Ottenhof aan het eind van het seizoen vertrekt naar 3e klasser MVV’29, ontving zijn ploeg SVV’91 uit Enschede.

Op een winderig veld op sportpark Het Vollenbroek was het Zenderen Vooruit dat het beste uit de startblokken kwam. Er werd van achteruit gecombineerd en er werd vooral vanaf het begin volop druk gezet op de wat twijfelende achterhoede van de gasten uit Enschede. Het vroeg en hoog druk zetten bracht de tegenstander ertoe om voortdurend de lange bal te hanteren. Door de straffe wind, SVV’91 had deze de 1e helft tegen, kon de bal vaak vroeg worden opgevangen door de verdedigers en middenvelders van ZV. Het was dan ook geen verrassing dat ZV de score opende. In de 15e minuut was het Teun Besselink die vrij kwam in de hoek van 16 meter en doeltreffend uithaalde in de verre hoek. 1-0. Ook na de openingstreffer was het de thuisploeg die de druk erop hield en op zoek ging naar de 2-0. Na een half uur temperde de dadendrang van ZV, werd er ogenschijnlijk gas terug genomen en dit leek SVV’91 in de kaart te spelen. De ploeg uit Enschede beschikt over technisch vaardige spelers en wanneer je deze spelers de tijd geeft, combineert de ploeg makkelijk richting het doel van de tegenstander. Het kwartier voor rust was dan ook voor de bezoekers en dit overwicht leverde de ploeg vlak voor rust de 1-1 op. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft ging verder waar de 1e helft geëindigd was. SVV’91 kreeg alle gelegenheid te combineren en ZV bracht niet de energie van het 1e half uur. Het overwicht werd dan ook door de bezoekers omgezet in een doelpunt, er werd van buiten de 16 meter loepzuiver raak geschoten, 1-2. Pas na een uur spelen leek ZV zich te realiseren dat er meer arbeid geleverd moest worden en mede door de aanvallende wissel van Kees ten Broeke voor Bryan Sonder ging ZV hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. In het resterende half uur liet ZV zien dat het een ploeg in de 5e klasse prima haar wil kan opleggen door vol de strijd aan te gaan. Dit betekent niet elke bal blind naar voren en er achteraan rennen, maar met combinerend, afwisselend en slim spel.  ZV kreeg in het laatste deel van de wedstrijd levensgrote 100% kansen om te scoren, maar onder andere Kees (op de paal) en Job (lobje net over) misten en zo bleef de verdiende gelijkmaker uit en eindigde het duel teleurstellend in een 1-2 nederlaag.

Zo eindigt ZV het voetbaljaar 2019 met een lichte kater. Volgend weekend is ZV vrij. Het eerst volgende competitieduel in 2020 is gelijk een belangrijke, dan komt nr. 2 ’t Centrum naar Zenderen.