Na een korte stop van twee weken, waarbij een fantastisch gevierde carnaval en een vriendschappelijk oefenduel tegen Lettele dames1, ging dit weekend de competitie in de 2e divisie A weer verder. Met een 4e plek op de ranglijst en nog vier wedstrijden voor de boeg is er voor de dames van ZV 1 nog alles mogelijk. Plek 2 ligt nog open en kan nog door verscheidene teams worden bemachtigd. Natuurlijk is ZV1 vastbesloten om deze plek te veroveren. Dit betekend dat er iedere wedstrijd 100% focus en gedrevenheid moet zijn. Alle tegenstanders zijn aan elkaar gewaagd en geen enkel duel is zomaar gewonnen..
Op het programma van 10 maart stond het uitduel tegen HV Kwiek 2. Thuis wist ZV de punten in eigen huis te houden, maar bekend was dat dit uitduel erg pittig ging worden. Er volgde een motiverende bespreking en om 12.30 uur in sporthal Teijenraan te Raalte nam ZV1 de beginworp. Het was een gelijk opgaande strijd, 1-1, 1-2, 2-2,3-2, 3-3 en dit ritme zette zich tot aan de 45e min voort. ZV had bij aanvang een voorsprong kunnen krijgen, wanneer het de vrije doelkansen had benut. Kwiek kende een aantal goede afstand schutters en ZV kreeg deze moeilijk onder controle. Na een zenuwslopende eerste helft, stond er een ruststand van 11-10 op het scorebord.

In de eerste 15 minuten van de tweede helft waren ZV en Kwiek opnieuw gelijkwaardig aan elkaar. Echter bij een stand van 18-18 kwam er een kantelmoment in de wedstrijd. Het was Kwiek die doorstroomde en afstand nam. ZV met veel zwak/zieke spelers kon het tempo en de energie niet meer opbrengen om bij te blijven. Een poging om de keepster aan de kant te laten en een extra speelster te laten spelen mocht ook niet baten. Kwiek liep in de laatste 8 minuten uit naar 20-28. Een ietwat vertekende eindstand, maar toch een terechte winnaar. Gezien de gehele wedstrijd een pijnlijk verlies voor de dames van ZV.

Gelukkig zal er aankomende week weer volop en met een volledig team getraind worden. Kortom een goede voorbereiding op het a.s. thuisduel tegen DS DOS 1. Komt allen 16 maart om 19.30 uur, Sporthal t Wooldrik in Borne.