Na het carnavalsreces stond er vandaag de thuiswedstrijd tegen Sv Almelo op het programma. De heenwedstrijd in Almelo was eerder dit seizoen een prooi voor de ploeg van Ruud Ottenhof. Met de geschorste Teun Besselink langs de kant, maar met Robin en Bryan Sonder weer fit op de bank begon de wedstrijd onder winterse omstandigheden.

ZV begon sterk aan de wedstrijd en zette gelijk druk op de defensie van de bezoekers. Deze aanvalsdrift leverde wat kleine mogelijkheden op. Zoals zo vaak dit seizoen laten tegenstanders ZV thuis het spel maken en wachten geduldig op de omschakeling, zo ook sv Almelo. In de 14e minuut kreeg Almelo, na een uitbraak, een vrije trap op de rand van de 16 meter. Deze vrije trap werd over de muur richting hoek geschoten, waar de bal door keeper Myron Eleveld ternauwernood gered kon worden, maar de gekeerde bal was prooi voor de inlopende Thomas Rolefes, hetgeen de 0-1 opleverde. Na deze tegenvaller brak een periode van matig voetbal aan. Beide ploegen speelden met goede inzet en bedoeling, maar kwamen tekort in de uitvoering. Vlak voor rust kreeg ZV een cadeautje van de doelman van de bezoekers. Een hoge bal werd losgelaten en kon bij de 2e paal binnen gewerkt worden door Ramon van Os. Met de 1-1 stand werd de rust bereikt.

Na rust hetzelfde spelbeeld als daarvoor, 2 ploegen met veel passie en strijd. Laten we het erop houden dat de weersomstandigheden, veel regen en een aantrekkende wind, goed voetbal zo goed als onmogelijk maakte. Zowel ZV als Almelo hanteerden veelal de lange bal en er ontstonden mogelijkheden aan beide zijden. Zo kopte Ramon van Os een bal net over de lat en kon Myron 1-op-1 een treffer aan Almelose kant voorkomen. Almelo zocht veelvuldig de overtreding in de buurt van de 16 en zo kreeg Almelo in de 70e minuut een vrije trap recht voor de goal net buiten de 16 meter. Deze bal werd onberispelijk binnengeschoten door Tim Roling, 1-2. Weer moest ZV in de achtervolging. Trainer/coach Ruud Ottenhof wisselde zichzelf en kwam erbij in de voorste linie. Dat Ruud jarenlang op hoog niveau gevoetbald heeft, werd getoond in de 77e minuut. Nadat hij zijn lichaam goed tussen de tegenstander en de bal wist te positioneren, ging een verdediger van Almelo de fout in en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. De penalty werd foutloos binnen geschoten door Hemmo Mulder en het was weer gelijk, 2-2. In de resterende tijd probeerden beide ploegen de winst te forceren, maar het bleef bij een gelijkspel.

Volgende week gaat ZV op bezoek bij de buur BVV Borne. Borne staat fier op de 2e plek en doet volop mee voor het kampioenschap. ZV moet en wil een resultaat halen om van de laatste plek af te komen. Alle ingredi├źnten dus voor een mooie derby!!!!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment