Wijhe – Zenderen Vooruit
6-10-2018 om 20.15 uur

De 1e  uit- wedstrijd stond vandaag op het programma tegen Wijhe. Evenals ons verloor Wijhe vorige week de eerste competitiewedstrijd. Beide teams waren dus erg gedreven om de punten te pakken vandaag! Wijhe was voor ons geen onbekende tegenstander. Eind vorig seizoen hebben we een bekerwedstrijd tegen hen gespeeld en nipt gewonnen (16-17). Het beloofde een spannende pot te worden!

Het was een mooie ambiance en de zaal zat vol met publiek en onze vaste supporters. Omdat het de dag van de scheidsrechters was kregen de scheidsrechters, van beide ploegen, een presentje aangeboden. Vervolgens ging de wedstrijd van start, waarbij we sterk uit de startblokken kwamen.         We bouwden al snel een voorsprong op van 2-6, de aanvallen liepen voortreffelijk, onze keeper was goed in vorm en de verdediging stond als een huis. Ondanks de riante voorsprong konden we deze niet verder uitbouwen als gevolg van het missen van veel open kansen. Wijhe kreeg hierdoor de mogelijkheid terug in het spel te komen. Net voor rust herpakten we ons en gingen de rust in met een 7-9 voorsprong. In de rust waren we ervan overtuigd dat we ons zorgvuldige spel moesten handhaven en uitbouwen. Echter was het Wijhe die na de rust goed van start ging. Wijhe scoorde diverse schoten van hun sterke afstand schutters en kwamen bovendien op een voorsprong (12-11) . Het was dus zaak dat wij er weer een tandje bij deden en het koppie erbij hielden. Hierin slaagden we en we konden de aansluiting behouden tot 8 minuten voor tijd. Echter kwam Wijhe opnieuw voor (16-13). De laatste minuten zijn we dan ook in gegaan met veel inzet, beleving en doorzettingsvermogen en daarmee kwamen we terug tot 16-16. We kwamen zelfs op een 16-17 voorsprong! Met nog een minuut op de klok en de bal in ons bezit kon de overwinning ons toch niet meer mis gaan! Echter maakten we helaas een fout in een aanvullend duel,  waardoor balverlies en Wijhe nog een laatste kans kreeg op de gelijkmaker. Helaas voor ons verzilverden ze deze en kwam de eindstand op 17-17!

Voor ons een teleurstelling echter waren we uiteindelijk toch wel blij met ons eerste puntje in de tweede divisie.

Volgende week tegen Vido, in eigen huis, gaan we ons stinkende best doen om twee punten binnen te halen en rekenen op een grote supporters schare die ons ondersteund!

Tenslotte willen we jullie attenderen dat supporters zich kunnen opgeven om mee te gaan naar de eerste uitwedstrijd op 27 oktober via Femke Kuipers!! De aanmeldingen lopen en VOL = VOL!!