Nadat we vrijdagavond fanatiek met het eerste van de voetbal hebben gebowld, waren we goed voorbereid op de wedstrijd die de volgende dag zou volgen.

De wedstrijd tegen Wijhe 1 stond op het programma. Het beloofde een spannende pot te worden want de uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel. We hadden allemaal gezonde spanning en ontzettend zin in een fanatieke, leuke wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd fanatiek en de dekking stond als een huis wat er voor zorgde dat Wijhe er niet langs kwam, en als oplossing de schutters uit de negen gebruikte. Gelukkig hadden wij als oplossing onze keeper, die veel afstand ballen tegenhield. Wijhe kreeg een rode kaart als gevolg van het duwen in de break-out, een volkomen terechte beslissing van de scheidsrechter. Wijhe speelde de rest van de wedstrijd dus met een man minder.

Doordat de verdediging- en keeper goed stonden konden wij uitlopen. Zo gingen we de rust in met een 16-8 stand in het voordeel van ons. We waren allemaal een beetje overdonderd en vooral blij met de stand. Wel waren we ervan overtuigd dat het nog beter kon en dat we meer op snelheid moesten spelen, dit was dan ook de doelstelling voor de tweede helft.

De tweede helft begonnen we dan ook als een speer! We speelden op snelheid, hadden mooie wisseltjes en waren allemaal bloedfanatiek. Op deze manier kwam de stand binnen een mum van tijd op 19-9. Wijhe kwam er niet meer langs en ook de afstandsschoten werden tegengehouden door onze keepers. Het publiek genoot van ons mooie, snelle spel. Ook moest de volgende speelster van Wijhe van het veld af met een rode kaart nadat zij haar derde 2 minutenstraf had gekregen.

De laatste 15 minuten kreeg Wijhe de smaak te pakken en schoot het ene afstandsschot naar het andere afstandsschot in de goal, waardoor het terugkwam tot een verschil van 4 doelpunten. Maar wij lieten ons het kaas niet van het brood eten en gingen weer vol goede moed de aanval in waardoor ook wij weer tot scoren kwamen!

In de laatste 3 minuten kreeg een speler van ons ook haar rode kaart als gevolg van haar derde 2 minutenstraf. Dit mocht de pret niet drukken, want we hadden de punten gepakt en waren allemaal blij met het eindresultaat!

Na 3 rode kaarten, 9 gele kaarten en 9 twee minuten straffen ging het fluitsignaal met een stand van 25-19 in het voordeel van ons. Blij waren we met deze prestatie. We hadden teamwork geleverd en met z’n allen waren we gebrand om de punten in eigen huis te houden!! We bedanken ons publiek die weer in grote getalen aanwezig waren. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen de laatste op de ranglijst: Vido in Purmerend. Het beloofd weer een mooi handbalweekend te worden!!