Zenderen Vooruit Dames 1 – VOC Dames 2, zaterdag 9 februari 2019

Na de overwinning vorige week op de Dames van Havas had Zenderen Vooruit 1 geen tijd om relaxed achterover te leunen. Ze moesten direct aan de slag want de volgende belangrijke wedstrijd stond alweer op het programma. In Amsterdam bij VOC 2 hadden de dames helaas een flinke nederlaag geleden. Daarnaast heeft VOC 2 afgelopen woensdag in de beker gewonnen van eerste divisionist E&O. Bij winst zou Zenderen Vooruit echter de mogelijkheid kunnen krijgen om naar plek 3 op de ranglijst te stijgen. Ze waren er dan ook op gebrand om de overwinning te pakken op deze sterke en snelle ploeg.

Om 19:30 begonnen de dames van Zenderen Vooruit 1 hun wedstrijd tegen VOC 2. VOC 2 begon vandaag, onder leiding van de talentvolle en jonge coach Ricardo van VOC 1, sterk aan de wedstrijd. Al snel keken de dames van Zenderen Vooruit 1 tegen een achterstand aan. Ze lieten VOC 2 te veel op snelheid komen. Nadat de dames hun verdediging stevig hadden neergezet stonden ze binnen 10 minuten met 6-4 voor. De rest van de eerste helft bleef het gelijk opgaan. Er stond bij rust dan ook een stand van 13-10 op het scorebord.

In de rust bespraken de dames van Zenderen Vooruit  dat ze rustig moesten blijven spelen. Ze wilden zeker winnen. Aangezien Heracles tegen Ajax de winst had gepakt moesten ook de handbalpunten in Twente blijven. De tweede helft begon Zenderen Vooruit gretig aan de wedstrijd maar het lukte niet om te scoren. VOC 2 kwam dichter bij, 5 minuten na rust stond het 14-13. De wedstrijd kon nog alle kanten in. Nadat er bij VOC 2 een 2 min tijdstraf viel speelde Zenderen Vooruit geconcentreerd en effectief haar aanvallen uit, 21-15. Daarna heeft de Zenderense ploeg de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Ze kwamen op dreef, iedereen scoorde en de keepsters pakten onmogelijke ballen. Met een eindstand van 30-20 was iedereen dan ook dik tevreden. Het stugge en sterke Zenderen Vooruit had VOC 2 terecht verslagen.

Volgende week speelt Zenderen Vooruit weer thuis tegen SEW2. Ze staan als nummer 2 stevig op de ranglijst. Hopelijk weten ze  tegen SEW 2 te stunten. Kom Zenderen Vooruit dus aanmoedigen aanstaande zaterdag om 19:30, ze hebben jullie support hard nodig!