De Zenderense dames kennen een sterke periode en positioneren zich als debutant boven verwachting met een stevige 7de positie in de middenmoot van de tweede divisie.

Zaterdag kwam Geel Zwart uit ’t Zand Noord Holland naar Borne. Geel Zwart staat met 15 punten na 9 wedstrijden op de tweede plek in de ranglijst, met 7 gewonnen wedstrijden, één verloren en één gelijkspel. Wat opvalt is dat de tegenstanders de meeste doelpunten in de competitie maken, maar ten opzichte van de andere teams relatief veel tegendoelpunten hebben (285-227).

Zenderen Vooruit staat op een mooie 7de plek met 9 punten uit 9 wedstrijden, met 4 gewonnen, 4 verloren en 1 gelijkspel. Hoewel de Zenderense ploeg minder doelpunten scoort dan hun concurrenten staan ze verdedigend hun mannetje met aanzienlijk minder tegendoelpunten (204-194).

Zaterdagavond begon ZV sterk met snel en aanvallend spel. Na 20 minuten speeltijd stond de ploeg met 13-7 op een mooie voorsprong door geconcentreerd spel, strakke verdediging en goed keeperwerk. Geel Zwart kwam met een aantal breakouts voor de rust terug naar 17-13.

De tweede helft verliep vergelijkbaar. ZV stond na 20 minuten op een voorsprong van 25-19 maar liet de opponent daarna terugkomen naar 27-24, veelal door breakouts. Echter, met inzet en doorzettingsvermogen, knappe verdediging en keeperswerk lukte het de dames uit Zenderen daarna de puntjes op de i te zetten en de voorsprong weer uit te bouwen naar 30-25, wat ook de eindstand was. Nu stijgt Zenderen Vooruit één plek omhoog in de ranglijst, plaats 6!

Komende zondag reist ZV naar het Noord Hollandse Wervershoof, waar een wedstrijd tegen de dames van Commandeur/VVW op het programma staat. Deze ploeg staat op een mooie 4de plek in de ranglijst. Opnieuw een mooie uitdaging!