Op deze winderige zondagmiddag ontving Zenderen Vooruit de ploeg in vorm in de 4e klasse A, KOSC. De ploeg uit Ootmarsum, vorig seizoen nog 3e klasser, rijgt de laatste weken overwinning aan overwinning. Bij ZV is dit helaas het omgekeerde. ZV begon de competitie sterk, maar heeft het de laatste weken moeilijk.

De wedstrijd begon goed voor de ploeg van Ruud Ottenhof. Met veel druk naar voren dwong het KOSC de lange bal te spelen en met deze lange ballen wisten de beide centrale verdedigers, Bryan en Jordy, wel raad. ZV wist veel 2e ballen te winnen en daardoor was het ZV dat veelal in de buurt van het Ootmarsumse doelgebied te vinden was, zonder dat echt gevaarlijk werd in de beginfase. De 1e helft was zo’n half uur oud toen Ramon van Os, gelukkig terug van een blessure, met een geplaatst schot de goalie van KOSC tot een uiterste reflex dwong. Een eerste echte serieuze kans in de wedstrijd. ZV bleef druk zetten en zag een kopbal van Freek Vlaskamp door de keeper van KOSC over het doel getikt worden. KOSC speelde slordig en kwam er maar een paar keer uit, maar bleef ongevaarlijk. Als er een ploeg aanspraak had mogen maken op een voorsprong, was het ZV. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen aan de thee.

De 2e helft had KOSC de wind in de rug en leek van dit natuurlijk voordeel goed gebruik te maken. KOSC ging veel beter spelen en wisselde een lange bal af met combinatiespel. Dat wat ZV de 1e helft lukte, namelijk KOSC onder druk zetten, lukte het 2e bedrijf helemaal niet meer. De withemden waren overal een stap te laat en het was dan ook geen verrassing dat het KOSC was dat in de 60e minuut de openingstreffer produceerde. Een voorzet van rechts werd geweldig 2e paal binnen gekopt door de lange spits. Wat vervolgens volgde was een periode waarin het leek alsof de ploegen drukker waren met de scheidsrechter en de tegenstander dan met het spel. De scheidsrechter van dienst liet veel doorgaan, een luxe waar beide ploegen niet mee om konden gaan. De irritaties en de overdreven valpartijen met blijkbaar bijbehorend overdreven geschreeuw aan beide kanten waren niet van de lucht. Totaal onnodig en zeker niet hetgeen waarvoor het publiek komt kijken. ZV bleef proberen grip op het spel van KOSC te krijgen, wisselde Bart Beld nog voor Freek Vlaskamp, maar slaagde er niet in om het spel van de bezoekers te ontregelen. Het was dan ook niet vreemd dat KOSC in de slotfase in de omschakeling 2x via de rechterspits, op bijna identieke wijze, de wedstrijd besliste. Op basis van de 2e helft een verdiende 0-3 overwinning voor de ploeg uit Ootmarsum.

Ondanks de matige 2e helft kan en moet ZV zich vasthouden aan het vertoonde spel in het eerste bedrijf. In die 45 minuten werd er meer dan behoorlijk gespeeld, veel lef getoond en de meeste duels gewonnen. Volgende week de laatste wedstrijd van het jaar 2018. We gaan dan op bezoek bij UD in Weerselo.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment