Na vorige week net te hebben verloren van DSO 25-27, waren we gebrand om deze week wel de punten te gaan pakken.

We wisten dat de dames van Havas fysiek en fel verdedigen en hebben ons hier goed op voorbereid. Het beloofde een spannende pot te gaan worden tussen de nummer 6 & 7 van de ranglijst en Havas was thuis ook nog ongeslagen.

Met een volle bus vertrokken we samen met de mee gereisde supporters naar Almere, en tijdens de warming up werd de muziek verzorgt door jawel, een DJ. Zelf muziek aanvragen was geen probleem voor deze beste man. We begonnen de wedstrijd gelijk scherp en met goed verdedigingswerk en snelle aanvallen stonden we al snel voor met 4-1.

We wisten de voorsprong vast te houden door het goed kunnen vinden van de vrije man en goed verdedigings- en keeperswerk. Toch kwam Havas dichterbij door balverlies aan onze kant en was de stand na 25 minuten spelen 11-12 in het voordeel van Zenderen Vooruit. We bleven rustig en speelde goed uit waardoor we de rust in gingen met 12-15. In de rust werd besproken om zo door te gaan en Havas de 1e thuisnederlaag te gaan bezorgen.

De 2e helft begonnen we met 1 scheidsrechter ipv.2 (uitgevallen vanwege duizeligheid), de scheidsrechter heeft dit keurig opgepakt. We begonnen direct aan de aanval en wilden meteen scoren om zo uit te lopen tot 4 doelpunten verschil, dit deden we ook. Havas kwam nog terug naar 16-17, maar we gaven de voorsprong daarna niet meer uit handen. We bleven ook de 2e helft als een team spelen, we bleven rustig waar het moest en hebben heel volwassen en verzorgd handbal gespeeld, ook de keeper aan onze kant stond weer goed. We hebben ons mee gereisde publiek een mooie pot handbal laten zien waar alles in zat. Iedereen bleef goed spelen tot het einde, wat resulteerde in een verdiende overwinning van 26-29 voor Zenderen Vooruit.

We willen Al Capone bedanken voor het sponsoren van de bus en voor het heerlijke eten en de mee gereisde kerels voor de heerlijke wijn.

Aanstaande zaterdag 09-02 spelen we de thuiswedstrijd tegen de dames van V.O.C Amsterdam 2 om 19.30 uur. We kunnen ook hier jullie support hard gebruiken, tot dan!!