Na 90 minuten hard werken gaf het mooie scorebord van Sportlust Vroomshoop aan, dat ZV voor de derde keer op rij had verloren. En aan het begin van de competitie drie keer op rij verliezen, betekent in de voetballerij eigenlijk, dat de eerste degradatiezorgen zich aandienen.

ZV begon rommelig aan deze wedstrijd en liet zich bij tijd en wijle overbluffen door de mannen uit Vroomshoop. Over mannen gesproken kan ik een primeur melden, omdat Sportlust Vroomshoop met een 14 jarige rechterspits speelde. Een vaardige snelle speler, waaraan Thomas Klaassen, onze linkerverdediger, deze middag zijn handen vol had. Net toen onze jongens het spel beter op de rit kregen, viel de eerste tegentreffer. Vanaf het rechter middenveld sneed een diepe bal ineens dwars door onze verdediging, waarna het voor hun snelle spits een simpel klusje was onze keeper Myron Eleveld te verschalken. 1-0.

ZV bleef strijden en de eerste kleine kansen dienden zich aan. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker op het bord. Vanaf de achterlijn aan de linkerzijde speelde captain Tom Vetketel zich mooi vrij, om vervolgens met zijn chocolade been een mooie voorzet te produceren. Dankbaar kopte spits Ramon van Os de bal in de rechterhoek. 1-1. Iedereen liep al richting kantine voor de koffie, maar daar dacht de linkerspits van Sportlust als een van de weinigen anders over. Hij passeerde Robin binnen de zestien meter, deze kon zijn been niet snel genoeg meer intrekken, dus ging de bal op de stip. Met een goede schijnbeweging schoof de Sportlust spits de bal in de rechterhoek. 2-1.

ZV kwam fris uit de kleedkamer en had grootse plannen. Het duurde nog geen vijf minuten of de goed leidende scheidsrechter legde de bal opnieuw op de stip, dit maal voor ZV. Uiteraard gaven de gastheren aan deze strafschop niet nodig te vinden, maar er was wel degelijk contact tussen Ramon en de ongecontroleerd inkomende verdediger. Onze nieuwe penaltynemer Jordy Kamphuis schoof helaas de bal in de rechterhoek, de hoek, waarop ook hun keeper gokte. Dit was al weer de derde gemiste strafschop op rij van onze jongens. En het was ook de derde maal dat het missen gebeurde op cruciale, beslissende momenten in de wedstrijd. ZV bleef aanvallen, maar het miste vooral gogme en goed samenspel om de Vroomshoopse verdediging, die alles wegrosten, te slechten. Helaas bleef het dus 2-1.

Volgende week zondag RSC uit. Met 4 punten uit 6 wedstrijden staan we op een 11e plek.