Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen BWO 1 op het programma. BWO had enkele jaren bij ons in de hoofdklasse gespeeld. In 2016 zijn ze terecht kampioen geworden en hebben ze in de Tweede Divisie gespeeld. Toch zijn ze naar 1 jaar weer gelijk gedegradeerd, net zoals Stevo die het ook maar 1 seizoen heeft volgehouden. Een bewijs dat de Tweede Divisie dus pittig is. Van BWO hadden we nog nooit gewonnen in de competitie. Ze zijn ontzettend sterk en fysiek in de aanval. Daarbij hebben ze 2 goede speelsters die de wedstrijd kunnen bepalen. Ik had de dames goed uitgelegd en voorbereid dat we die 2 speelsters vandaag goed onder controle moesten hebben. Hierop hebben we onze verdedigingstechniek aangepast en vol vertrouwen gingen we richting Deurningen. Vandaag zou een belangrijke wedstrijd worden, want bij winst waren we nog steeds ongeslagen. De wedstrijd begon en onze tactiek in de verdediging pakte goed uit. Na 10 minuten spelen was het 2-5 voor ons. Wij hadden 100% score en dit was een fantastisch gevoel. BWO daarentegen had pech in de afronding, want de lat werd meerdere keren geraakt. Maar er werd aan onze kant ook uitstekend geblokt waardoor ze niet tot scoren kwamen. Helaas kregen we daarna een 2 minuten straf waardoor BWO weer dichterbij kwam. Ze hadden een paar snelle breaks achter elkaar waardoor wij even de weg kwijt raakten. De stand werd daarmee 8-8 in de 23e minuut. Onze dames werden weer even tot orde geroepen. We moesten rust houden en goed kijken. Heel knap pakten ze dit goed op. Er werd weer naar de vrije man gekeken en de druk was weer goed. We versnelden ons tempo en werkten daarbij prachtige goals af. We liepen met 3 doelpunten uit en gingen met een stand van 9-12 de kleedkamer in. Blij waren we met de rust. Het was namelijk even op adem komen want het was een fysieke wedstrijd geweest. Aan beide kanten waren er een paar 2 minuten straffen uitgedeeld. Gelukkig pakte dit aan onze kant goed uit. We hadden ondanks 5 verdedigers onze verdediging op slot zitten. De keepers waren ook aan beide kanten goed op dreef. In de rust werd er besproken dat we slimmer moesten spelen. De aanvallen moesten langer en het tempo moesten we op tijd en plaats versnellen. Ons vertrouwen in elkaars kunnen was goed en vol zelfvertrouwen begonnen we weer goed aan de tweede helft.

Al snel werd het 10-14. Met prachtige goals en simpel vanuit de negen. Gelukkig wou niet iedereen door de verdediging heen. Vasthouden werd er geroepen maar dit lukte ons helaas niet. 3x achter elkaar kregen we een 2 minuten straf. 4 minuten lang stonden we met 5 man en 2 minuten lang met 4 man. Toch losten onze dames dit knap op en maakten we zelf nog doelpunten. Na 12 minuten spelen was het 12-14. BWO werd onrustig in deze fase waardoor ze nog fysieker werden. Maar wij bleven geconcentreerd spelen en hadden vertrouwen in elkaar. Door een 2 minuten straf aan de kant van BWO na 15 minuten spelen konden we op 13-16 komen. Helaas hadden we toen het geluk niet mee en werd er 3 keer over door gehaast spel balverlies geleden. Hierdoor konden we niet uitlopen, dit was jammer. De laatste 5 minuten werd de druk opgevoerd door BWO. Maar we lieten ons niet kisten, sterk hebben we slim de wedstrijd uitgespeeld. Het was een wedstrijd op hoog niveau waar de ballen goed weg werden getikt in de verdediging. Op tijd en plaats versnelden we en werden er belangrijke doelpunten gemaakt op beslissende momenten. Daardoor was er in deze wedstrijd een terechte winnaar. Met 3 doelpunten verschil en een stand van 16-19 wonnen we deze belangrijke pot.

We bedanken ons publiek dat weer sterk aanwezig was om ons aan te moedigen. Deze week hebben we een druk programma met een extra bekerwedstrijd op woensdag avond 8 november in Drenthe tegen S.V.W.W. Tijd 20.00 uur. Zaterdag 11 november volgt de volgende ploeg uit Drenthe thuis tegen E&O 2, tijd 19.30 uur. Kom ons aanmoedigen we hebben jullie steun nodig in deze competitie.