Onder heerlijke omstandigheden ontving Zenderen Vooruit vanmiddag UD Weerselo op sportpark Het Vollenbroek. Een tegenstander die ZV de laatste jaren meerdere malen getroffen heeft in zowel de competitie als in de (na)competitie. Veelal trok UD daarbij aan het langste eind. De uitwedstrijd in Weerselo half december was met 3-0 een prooi voor de ploeg uit het kerkdorp Weerselo.

Vanaf de aftrap zochten beide ploegen de aanval, waarbij UD dit vooral deed vanuit de omschakeling. Hiervoor heeft de ploeg uit Weerselo ook uitstekende spelers met snelle buitenspelers en middenvelders die veelal wisselen van positie met de spits. In het eerste kwartier had spits Ramon van Os 2 mogelijkheden om de score te openen, maar hij had het vizier nog niet zuiver staan. Daarentegen kwam ZV 2 maal goed weg bij inzetten van UD waarbij in beide gevallen het aluminium de redding bracht. Vooral bij de eerste inzet was het keeper Myron Eleveld die met een uiterste krachtsinspanning de bal tegen de paal liet spatten. Na het eerste kwartier nam ZV steeds meer de touwtjes in handen, de backs zaten kort op de buitenspelers en op het middenveld controleerden aanvoerder Tom Vetketel en Jordy Oude Vrielink het middenveld van UD.
Het betere spel van ZV leverde in de 23e minuut de verdiende voorsprong op. Ramon van Os wist de bal met zijn hak achter de doelman van de gasten te tikken, 1-0. ZV bleef combineren en bij UD waren de eerste frustraties merkbaar, helemaal toen Ramon van Os de bal neerlegde voor Teun Besselink die de bal beheerst met de binnenkant voet in de kruising schoot, 2-0. UD Weerselo bleef gevaarlijk in de omschakeling, maar ZV kwam tot aan de rust niet in de problemen en ging met een comfortabele voorsprong rusten.

In de 2e helft ging UD opportunistisch op zoek naar de aansluiting. Veelal werd met de lange bal de weg naar de voorhoede gezocht, maar ZV hield stand en had zelfs een goede mogelijkheid op de 3-0 toen Freek Vlaskamp onderweg kon naar de keeper, maar te snel besloot te schieten. ZV ging wat achterover hangen en wisselde eerst Freek Vlaskamp voor Bart Beld, maar moest kort daarop noodgedwongen aanvoerder Tom met een blessure wisselen voor Robin Sonder. UD Weerselo zocht de duels en mocht zich gelukkig prijzen dat de linksback weg kwam met geel na een grove charge waarbij alleen de benen gezocht werd. ZV vergat te voetballen, kreeg nog wel een mogelijkheid met Ramon die met een lobje probeerde de keeper van UD te verschalken maar leunde teveel achterover en kon alleen maar hopen dat het bij een uitval zelf nog in scoringspositie zou komen. Dit gebeurde niet en in de 80e minuut was het de linkerspits van UD die de achterlijn kon opzoeken en de bal teruglegde op een inlopende speler, 2-1. Met nog ruim 10 minuten op de klok ging UD er in geloven en gooide alles lang richting het doel van ZV. ZV kon de bal niet in de ploeg houden en zo kon UD in de 90e minuut op soortgelijke wijze als daarvoor de 2-2 aantekenen. Wat nog restte waren 4 spannende extra minuten waarbij Myron zeer nuttig de 2-2 vasthield.

Kortom een wedstrijd met 2 verschillende helften. Een eerste helft met een prima ZV dat terecht op 2-0 kwam, maar met een matige tweede helft wat uiteindelijk 1 punt opleverde.

Volgende week gaat ZV op zaterdag op bezoek bij de koploper van 4a, KOSC uit Ootmarsum. Aanvang 17.00 uur.