Na de nipte 2-1 nederlaag tegen sv Delden stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop op de agenda. De heenwedstrijd was met 1-3 een prooi voor de ploeg van trainer/coach Ruud Ottenhof. Onder heerlijke omstandigheden, zonnetje en zo’n 15 graden, werd de wedstrijd om 14.00 uur in gang gefloten door de leidsman Oude Wolcherink uit Weerselo.

In de eerste 10 minuten speelden beide ploegen voorzichtig en probeerde beide ploegen controle te krijgen op de wedstrijd. Sportlust dat over een geweldige voorhoede beschikt leunde wat achterover om in de omschakeling er razendsnel uit te komen. Een bijzonder lastig te bespelen spelwijze waarmee de ploeg uit Vroomshoop een bijzonder wapen in handen heeft. Na zo’n 10 minuten spelen kreeg ZV haar eerste grote kans. Ramon van Os kwam vrij te staan voor de doelman, maar schoot rechtuit waardoor de keeper de bal over de lat kon werken.

Kort daarop kwam ZV alsnog op een 1-0 voorsprong. Een voorzet werd vakkundig door dezelfde Ramon van Os binnengekopt. Daar waar ZV de laatste weken voortdurend eerst op achterstand kwam, kon het nu de voorsprong niet lang vasthouden. Uit een voorzet vanaf de rechterkant was het Simon Spoor die de 1-1 binnenkopte. Wat volgde was een open vervolg van de 1e helft. Beide ploegen gingen op zoek naar de voorsprong en creëerden open kansen voor beide doelen, maar onnauwkeurigheid of sterk optreden van beide doelmannen voorkwamen dit. In de 34e minuut was het echter Sportlust dat uit een kluts via Denis Jozic op een 1-2 voorsprong kwam. De verdediging van ZV kreeg de bal niet goed weg en dit werd vakkundig afgestraft door de spits van de gasten. ZV moest weer in de achtervolging en probeerde met combinatiespel de gelijkmaker te forceren. Dit lukte niet en Sportlust kon zo het geliefde spel spelen, snel omschakelen en de snelle spitsen bedienen. Gezien de kansen had de ruststand 4-4 kunnen zijn, maar met 1-2 werd de rust bereikt.

In de 2e helft ging ZV hartstochtelijk op zoek naar de goal van Vroomshoop. In deze wat rommelige fase ontbrak het echter aan nauwkeurigheid hetgeen het spelbeeld niet ten goede kwam. Er werd door ZV veel de lange bal gehanteerd, maar hier werd Sportlust ogenschijnlijk niet nerveus van. In de omschakeling leek Sportlust naar 1-3 te counteren, maar de treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd. Mart Vetketel werd vervangen door Rick Sonder die de plek linksvoor innam en ZV zette nog meer druk naar voren op zoek naar een treffer. Deze viel in de 74e minuut. Na voorbereidend werk van Ramon van Os kon Hemmo Mulder vanaf zo’n 11 meter onhoudbaar de 2-2 aantekenen. Mooi om te zien dat beide ploegen geen genoegen namen met de gelijke stand waardoor er een aanstekelijk schouwspel ontstond. ZV wisselde Bart Beld voor Luuk Nijenhuis en later zelfs nog Ruud Ottenhof voor Job Vetketel om maar de winnende treffer te produceren. Deze leek te vallen in de 89e minuut. Bart Beld schoot onberispelijk de 3-2 via de onderkant van de lat binnen. Vreugde en opluchting alom, eindelijk een keer geluk en aan de goede kant van de streep. Helaas duurde de vreugde maar kort. Diep in blessuretijd promoveerde scheidsrechter Oude Wolcherink een bal op de schouder tot hands en legde de bal op de stip. Zelfs de toeschouwers uit Vroomshoop spraken over een schouderbal, maar het zal aan de plaats op de ranglijst liggen dat deze situaties net verkeerd uitvallen voor de huidige rode lantaarndrager. Het cadeau werd onberispelijk uitgepakt door Tim Spoor en direct na deze 3-3 werd voor het einde gefloten. Gezien de hele wedstrijd zeker een terechte uitslag, maar wat overblijft is een toch wat zure nasmaak over de late gelijkmaker.

Volgende weekenden is de ploeg vrij om zich volledig in het carnavalsgedruis te storten. De volgende wedstrijd is op zondag 10 maart thuis tegen sv Almelo. Tot dan en een fijne carnaval gewenst.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment